Истинска любов
Какво за теб е истинска любов?
Един приятел ме попита.
Защо за някой тя е благослов,
на друг Съдбата е сърдита?
Защо богатство, знание и власт
не могат да пленят сърцето?
Защо се гледаме в захлас,
а после лъжем се в лицето?
Къде изчезват страстите любовни,
екстаз превърнал две тела в едно?
И как без ласките гальовни,
все още спим в едно легло?
Аз вярвам в любовта която,
превръща ме във светлина
и всяка моя добродетел,
в една блещукаща звезда.
Аз вярвам в чувството което,
прощава всякаква вина,
с доверие изпълва дните ми
и кара ме да бъда по-добра.
Когато истинска съм и обичам,
не крия свойте грехове,
не бързам нежно да се вричам,
не искам никой в мен да се кълне.
За любовта си грижа се като за цвете,
което може да живее само ден,
но всяка сутрин бързам да намеря,
листенце ново, с цвят зелен.
Радостина Ангелова
28/08/2014
© Радостина Дианжело All rights reserved.
Много творчески успехи и Коледно настроение
ти пожелавам!!