Истински ценното
Животът е ценен! Защо го пилеем
в борбата за някакви тленни хартийки?
Отчасти единствено с тях ще успеем
да пълним тръбата от алчност с фунийки!
Нима с подарената „Хонда” (от тати )
синчето изглежда по-малък глупак
или телефонът „три майчи заплати”
за висши духовност и разум е знак?!
Защо само с грим тя се чувстваш красива,
а в скъпата дрешка и вече велика?
Дали я обичат, защото откриват,
че с мис „Съвършенство” е лика-прилика?!
Защо литва егото негово, само
когато превърне бордея си в замък
или дефилира с возило голямо...
Това ли поддържа духовния пламък?
Представа загубихме, драги човече,
за истински ценното в своя живот!
Не го ли открием, духът е обречен
газта да натиска на празния ход!
© Марин Цанков All rights reserved.
Вярно е ,истина е ...