Черната църква и Черната кръчма!
Черният госпъл на Южното племе!
Мирните химни към Благия Господ -
вечният символ на старото време...
Те претърпяват безкрайни заплахи,
бичове, клади, гонения силни...
Претежък труд, отношения страшни,
за да възкръснат във музика стилна...
Тази , която подпалва искрата,
като горят поколения цели...
Тази, която минира тълпата,
не различавайки – черни от бели ...
Тя - се превърна в печат на епохата ,
без да подбира богати и бедни ,
дето покрай нея - във суматохата -
мигом забравиха мислите вредни ...
Тя - произвежда блажена наслада !
Тя - предизвиква върховен екстаз !
Тя - образува душевна награда -
тази , която наричаме Джаз !!!
© Момчил Манов All rights reserved.