Сицилия. Море лазурно. Етна.
Разнася вятър вулканичен прах
На дон Боргезе вилата кокетна
e в стил барок, достойна за монарх.
Но бе умислен донът напоследък –
красивата му дъщеря расте,
че носи и характерът му тежък -
от дума не разбира въобще.
Дон Гати е проблемът му в момента -
съперник е в подземния им свят...
Сина му мрази той на степен ен-та!
Бианка ще заглежда Марко! Гад!
Сюжетът идва малко нещо драма,
с трагични елементи на места -
Бианка е проклета млада дама
и влюбена в противник. За беда.
Но в кал магарето си не оставя
и амазонка съща, тропа с крак.
Гаротата навива, план съставя.
Приготвя бързо и момински сак:
две, три Берети, автоматът Узи,
пълнители резервни. За късмет.
Дантелено бельо, червило, блуза.
Край манастира той я чака. В пет.
Отказва отчето да ги венчае
Да увещава Марко знае как.
Когато нещо принципно желаеш
не може да си, братче, с мек гръбнак.
Светиня му с опряно дуло мрънка,
когато от пластичен експлозив
вратата бе взривена тъй... отвънка,
Боргезе с Гати явно... са против.
Момент настъпи деликатно важен.
В тълпата впери падрето очи:
– А който е против, сега да каже
или завинаги да замълчи!
Бианка, тази крехка булка кипна.
Фиксира, значи, всичките накуп:
– Ей, вие! Тихо! – автомата пипна –
Кой иска да е следващия труп?!
Жени Иванова
© Jasmin All rights reserved.