Избор
„Кърпеж къща крепи”е лъжа.
Омръзна ми. От неизбежност.
Не мога да закърпя любовта
с нежност.
Това е законът на бедността.
Но вече е било-пребило.
Законът на любовта
е изобилие.
Толкоз богата отвътре съм аз,
че ти се плашиш...
Но вече дошъл е час
да не е страшно...
Ако искаш, остани си беден –
това е избор личен.
Аз реших да не съм средна
величина в приличието.
Ти вечно ме композираш
утре или пък вчера...
Аз пък реших без позиране
днеска да се намеря.
Че си избираш беднотията
е твое право, обаче –
дано все пак си от тия,
дето никога не плачат...
© Донка Калчева All rights reserved.