Почувстваш ли изтръпващо усещане
и глуха болка... някъде отляво...
Почувстваш ли, че слънцето отсреща
не иска тази сутрин да изгрява...
Почувстваш ли, че вятърът се спира
в косата ти и ляга там да дреме...
Почувстваш ли как болката избира
във тялото ти път - да те превземе...
Почувстваш ли как тишината влиза
в ума ти и обзема го изцяло...
А нещо сякаш дебне те отблизо
и някъде наоколо е спряло...
Почувстваш ли, че нищичко не виждаш
и в теб тревога бавно се разлива...
а спомените яростно прииждат
и на талази те обгръщат диво...
То значи - жив си!...
И не се предавай!
Щом чувстваш - жив си, да му се не види!
Душата ти, изстрадала, корава,
Едва ли иска днес да си отиде...!
Животът и във болката пулсира!
И вените кръвта опъва здраво!
Щом чувстваш - можеш да избираш -
да бъдеш жив... и да не се предаваш...!
4 дек. 2012
© Георги Ванчев All rights reserved.
Поздрави!