Изгрява нов ден
=============
На простора изгрява нов ден,
с бледо слънце и сънени улици.
А дърветата крачат край мен,
зачервили от бързане скулите.
По килим от червени листа
ветровете танцуват по джапанки.
Но е рано за мен да летя
и подскачам по пътя си жабешки.
И си мисля за странни неща —
за тръпчивата сладост на дюлите,
за небето и моя баща,
който в Рая сади сини люляци.
И, понеже светът е суров,
си говоря по пътя с дърветата,
за да върна онази любов,
невъзможно отминала с детството.
И се вливам в потока-тъга
на човешкото вечно отричане.
Но ме спира небесна ръка
и в душата ми пише: "Обичам те!"
Цвета Иванова
© Цвета Иванова All rights reserved.
И, понеже светът е суров,
си говоря по пътя с дърветата,
за да върна онази любов,
невъзможно отминала с детството.