С изгрева на слънцето ще се въздигне,
до залеза смъртта ще ви настигне.
Адско изчадие от изток идва,
сред пурпурна мараня се придвижва,
над него ще се вие циклон вредоносен,
ще донесе бури и въздух смъртоносен,
след него земята ще бъде раздрана
и със кървави реки напоявана.
Ще язди същество двуглаво,
с огромни бивни и злонраво,
с копита от резци сърповидни,
с три опашки с шипове пагубни.
От меча му светкавици излизат,
около му огнени торнада бушуват,
пред него вали дъжд киселинен
и едра градушка пада с тътен.
Със мрак деня ще украси,
посевите ще порази,
водите ще отрови,
кладенците ще зарови,
горите ще изкорени,
страните ви ще разгроми,
храмовете ще оскверни,
телата ви ще раздроби,
душите ви ще пороби.
Ето и вашият ред дойде,
глави на изток обърнете,
в изгряващото слънце се взрете,
сърцата потръпват, дъхът ви спира,
защото то към вас галопира!
ноември 2013
© Виталий Георгиев All rights reserved.