Всеки днес пари иска да вземе
и на другия всичко да отнеме.
Низшето господства в нашата природа,
безчестни са и богатият, и народа.
Всеки гледа да трупа богатства,
или да тъпче и да властва,
"морал" за него е дума непонятна,
егоизмът за него е реалност приятна.
Но що след време ще стане,
що след гроба ще ви остане?
Ще ви направи ли наистина щастливи,
ще ви направи ли по-умни и красиви?
Думата "идеал" във въздуха увисна,
от слепотата ви ми писна.
Вие животни ли сте, или хора...
Но явно безсмислено е с вас да споря!
© Георги All rights reserved.