Половин живот жадувах да те срещна.
От очакване ме заболяха дланите.
Ровех с тях сред чуждите сърца горещи
и подире си оставях пресни рани.
Търсех само теб. Насън гласа ти чувах,
виждах погледа ти горе сред звездите.
Тебе исках. Другите не съществуваха,
не броях дори сърцата им разбити.
И те срещнах. Спусна се над мен дъгата,
с океан от страст и обич те обгърнах,
но... отмина ти по пътя си нататък,
отвратен, от мен лицето си отвърна.
Всички болки, предизвикани от мене,
в миг изпитах през сълзите бликнали.
И платих си за сърцата наранени -
теб изгубих, още без да съм те имала.
© Теменужка Маринова All rights reserved.