Jul 19, 2007, 9:14 AM

ИЗКАЧВАНЕ 

  Poetry
495 0 4
ИЗКАЧВАНЕ

Полегнах върху хълма на Венера,
да си почина след поредното изкачване.
Затворен бях в горещия вулкан на изневерите
и чаках да разкаже приказката здрача.

Погалих всичко, докато изляза,
но после стана ми студено.
Студа душата ми го мрази.
Отново влязох във вулкана гладкостенен.

Отвътре ме посрещна свежа лава.
Свещеното дърво със чувство изгори.
И както в приказките става,
от корените му извадих мляко и я угасих.

© Венцислав All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??