Изкушаваш ме... мамещо...
и надигам пак чашата с вино,
ти предлагаш парченце от ябълка
и докосвам ръката ти фина...
Не очаквай да сбъдна мечтите ти,
просто ябълки много обичам,
и когато се вглеждам в очите ти -
в пролет цъфнала търсещо тичам...
Как събуждаш за обич неканена
всеки миг, пожелал красотата...
за целувка, сега, твърде рано е,
но от виното трудно пресмятам...
© Михаил Цветански All rights reserved.