Събудих се на петдесе(т)…
налива щедро Господ време
и сметката ще донесе.
Какво очаква се от мене?
Дали се чувствам помъдрял?
Не знаех повече, че може!
Когато мъдрост си раздал
при мене прекалил си Боже.
Дали се чувствам вече стар?
Не зная как се изчислява,
на дните с тежкия товар,
който по тленното остава!?!
Дали се чувствам днес успял?
Е, да. Пораснаха децата
и ненапразно съм живял,
но още имам плам в душата.
Дали се чувствам изморен
от всички грижи в битието?
Човек ме правят всеки ден
откак изпомпва кръв сърцето.
Това съм аз на петдесе(т),
лениво Бог върти земята
и възрастта ми все расте,
но аз ...не вярвам във числата.
© Веселин Банков All rights reserved.