Един пуйет извади си молива
и каза "Най-гулем е моя..."
съблече ризата кирлива
и написа десет метрова балада.
Прибави още сто миниатюри
с японски вкус, на име хуйку,
и тръгна с Ганьовски путури
към издателството. Абе, байко,
къде тръгнал си, къф е келипира?
От пуйезия не мой са рани...
Една книжка струва малка бира
и половин кило банани...
И пак никой не го боли, батка,
че муливо ти е най-гулем!...
Пуйет в България е синоним на шматка,
а пък в съседна Турция е баш серсем...
Не верва, верваш, все едно -
Е, аку много сакаш, и ша издадеш,
но проблемчето ти е едно,
домът си трябва ти да продадеш...
И когато веке са завиваш със 'артия,
а под главата, книга да поставяш,
ще разбереш, че пуйезията е стихия,
но от нея... може и да страдаш...
Па верно, мой ти е гулем мулива,
но това за порното е май по-важно...
И късмет, недей унива,
изкуствуто е вечно, нема страшно!...
09.01.2016.
Георги Каменов
От поредицата ми "Пуйезия, пуйети и пуйетеси" :0))
© Георги Каменов All rights reserved.