Излишна
Всичко свърши. Войната приключи.
Разделихме се като приятели.
Но сърцето ми - то се заключи
и заплака без сълзи душата ми.
Честността ли? И тя сълзи смуче.
Честността не е за маскарадите.
Сритана в ъгъла - като куче,
и все презирана от покварите.
Честността ми ли? Тя е излишна...
Тя е излишна за лицемерите.
Мога единствено да въздишам,
че светът е изпълнен... с неверници.
© Илияна Иванова All rights reserved.