Mar 19, 2013, 8:44 PM

Измама 

  Poetry
673 0 6

  "... в света на полуистини и тайни
           кръвта не е способна на измама"
                             Валентин Чернев (severianin)


Измама са годините тревожни,
които с безнадеждност ни оплитат.
Въжета от сурови невъзможности
държат ни. А илюзиите скитат
в душите - тези вечно жадни бродници,
които неуморно все залъгват се.
Лъжата е най-скъпата им сродница
и тяхната най-яростна присъда.

Измама е и сляпото страдание,
и болката безмилостна, която
бележи свои скрити очертания
на мразовити зони посред лято.

Измама са дърветата, короните
(очите са оръдие на тленното),
и сухата безличност на законите,
и вярата наивна в неизменното.

И разумът безукорен подвежда се -
не може да се бори със мъглата,
в която всичко себе си изглежда,
а всъщност, отразява пустотата.

Остават верни само сетивата ни -
единствен фар в житейското ни търсене
на истини - изстрадани и чакани.
Те само светлината ще ни върнат
и на кръвта ни шепота магичен,
посочил път, където диря няма,
че в този свят - студен и нелогичен,
тя не познава думата "измама".

© Вики All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??