На Е. М.
Ей,
измислено момиче...
Ще те търся във мъглите,
ще преравям облаците,
ще преплувам дъждовете,
ще прецеждам ветровете,
ще филтрирам океаните,
ще се гмуркам във вулканите,
атомен ще скитам
в молекулите на мирозданието!
Ей,
измислено момиче...
Като те намеря,
богоговейно коленичил,
изпаднал
в катарктичен ступор,
ще рискувам...
...да те заобичам...
Тебе,
истинско момиче!
© Радослав Смилков All rights reserved.
Блазе И!