"В очите ми пустинята остави сухи белези", В. Георгиев – Pobeditel
("Утоляване на жаждата")
Пустиннико,
чух стъпките ти тежки.
(Смутиха и съня ми, и нощта.)
Къде си тръгнал –
като някой грешник?
В пустинята те чака самота.
Поспри за миг.
Със тебе съм готова
и в пясък да посея любовта.
Изпий ме.
Аз съм капчица отрова.
И капчица
живителна вода.
© Елица Ангелова All rights reserved.