ИЗПИТАНИЕ
Не ме кори със женската омраза!
Не ме превръщай във парчета лед.
В живота ти с болката ще вляза.
Във тебе търся последния късмет.
Не ме изпитвай, както лед водата!
По пътя, зная, всичко ще се слее.
Не ме изпитвай само по следата.
Тя няма да е стъпка на пигмей.
Изпитай ме! Оставам ти закрила.
Изпитай ме във огън и беда!
И вярвам, ще намеря скрита сила.
Изпитай ме! И дай ми свобода!© Мимо Николов All rights reserved.