Изпитание
"... но ти явно не може
да ми простиш."
(от писмо)
Седемдесет и седем пъти по седем
и още толкова по толкова
ти прощавах, Любов,
но ти продължаваш
да ме предаваш -
плюеш на Любовта, която пиеш
от извора на сърцето ми.
Дали отдаването ми
не го приемаш като слабост?
Какво?
Искаш да съм щастлива
винаги и във всичко?
Не ми пускай вятър!
За тебе мога да говоря малко,
но мога да говоря и много.
Ти си толкова еднаква
и толкова различна, Любов!
Ето, пак ти прощавам,
но се оттеглям.
Любов, ти знаеш ли какво е Любов?
© Латинка-Златна All rights reserved.
Здравей, Лат!