Изпитание - защо ли ?
Самичка в болничната стая,
скована с болка безпощадна
и мисълта - крилата птица жадна,
помахва тихо с мощните крила...
Как бързаме в забързаното време,
сами вредим си, даже и незнайно...
Раздаваме се... трепем се безкрайно
и идва, ох, изпитание - беда...
Защо ли Бог така мило ни възпира,
отнема бързина, отнема сила...?!
Така събужда мислите парливи,
какво творим... какво градиме живи...
Храна, прехрана безумно ни превръща
в самозабравил се материален роб...
Духовност, любов... обич всемогъща,
чрез болката във нас се връща...
06.11.2011 г. (в стая № 4, легло 4)
© Елена Калчева All rights reserved.