Седемдесет и два балкона.
Нито една Жулиета
Етина
Безброй брегове
и нито една Пенелопа...
Една да имаше, Боже,
Одисей щеше да помни
чистотата на нейното ложе
Колко много балкони,
с трептящи на вятър гароти
вместо тънки простори
и нито една Жулиета
Ромео живее по ноти
тихо, извън сюжета
и всяка вечер, по малко
свиква с отровата... и въжето.
Жени Иванова
© Jasmin All rights reserved.