Oct 2, 2005, 8:06 PM

Жажда 

  Poetry
859 0 0
През пръските пяна
прелива мигът
докоснал ръцете,
само движение
обвило контура
на времето
в изящна хармония.

През пустинята
път не минава
и от тишина оглушават
миражите,удавени
в жажда песъчинки
сладникаво лепнат
по устните.

Духът е сянката
на мисълта,
пясъчна пяна
призрачно обвила
телата ни
в мига на сътворението,
първият вик
от глътка надежда.

© Надя Вълканова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??