Докосни ме по ръката като птица,
долетяла да се скрие от студа.
Аз подадох и́ със пръстите трошица,
тя погали ме с нежните си пера.
Докосни ме, ти си приказната птица,
не врабче си, нито гълъб, снежнобял.
А на всички птици ти си им кралица –
неслучайно теб нарекли са те – Жар!
© Данаил Таков All rights reserved.