В огнени искри се къпе плажът
и слънцето в морето пак искри!
Едно пораснало момче се взира
с усмивка в моите... "очи".
На стъпка-две е сладоледът,
и кока кола, бира, скоч...
Но повече го изкушават
устните ми в плодов сок.
Презрял на мъжкото градежа,
до мене той се приближи,
поиска си от сладоледа,
но как? Изяден беше той, уви!
Черешка имаше там ароматна,
отгоре - пурпурна роса.
А устните, ах, устни грешни -
поддържаха момента до греха.
Очи присвила, гледах смело,
но после май се изчервих,
че жарко бе около него...
Не исках тъй да ми личи!
Дилемата решихме вместе -
в прохладна стая ще лежим,
ще ближем дружно сладоледа,
под климатик ще се... топим! :)
© Петя Кръстева All rights reserved.