Знаеш ли какво е да бъдеш жена?
Това е, да бъдеш Слънце, огряло тучна ливада!
Това е живителен дъжд след ужасната суша!
Това е оня далечен, спасителен бряг,
за който жадува всеки моряк!
Това е милувката сладка на малко дете,
което покрай теб играе и расте...
Това са онези вълшебни длани, които гонят страхове
и държат в покорство всички мъжки бесове!
Да! Това е да бъдеш жена!
Даже Бог иска да си има една!
© Маргарита Ангелова All rights reserved.