Ти си роза, ти си цвете,
изчезна мрак и нощ,
когато те видях, дете,
върна ти моята мощ.
Как искам да се върна
в деня, когато бе до мен,
в птица да се превърна,
ела, та дух да е възроден!
Ела, за да съм ободрен,
лъчите ти да ме огреят,
да е топло, да е ден,
славеи навън да пеят!
© Георги All rights reserved.