Жената е лава и лавина
с душа като земните недра,
пулсираща,
пламтяща,
изгаря те
и те покрива,
но тя е живата вода
непокорна
и възраждаща,
тя е огън
и печал,
вечната Пиета,
що крепи света,
меси хляба
и разпятието носи,
иде от вечността.
Виното в кръвта преражда,
тя е в първата дъждовна капка.
© Павлина Петкова All rights reserved.
Това почувствах след прочита.
Браво, Павли!