На Руми...
Жена, стояща на ръба на пълнолунието,
нестихваща, горяща, драматична...
и имаща дори неблагоразумието
да търси и открива душата поетична.
Жена, вървяща по ръба на пълнолунието,
по детски пряма, невинна и чиста...
прегръща ветровете на безвремието,
мечтаеща, живееща и напориста.
Жена, мечтаеща ръба на пълнолунието,
притихнала, копнееща, безкрайна...
смирено, кротко чака посвещението,
луна - голяма, дишаща, потайна.
© Белисима All rights reserved.
Благодаря и на Мина за коментара и вниманието!