Jan 20, 2008, 2:11 PM

Женска сълза 

  Poetry » Other
1061 1 23
От жалост?
Не, недей!
Върви си!
Не съм просякиня,
а хубава жена.
Смееш се.
Наричай ме самолюбива.
Добре. Нека е така.
Насила.
Никой не искам.
Смисълът не е такъв в любовта.
Замисляш се.
Нима си признаваш,
че преобърнах твоята съдба?
Безчувствен!
Към чуждата болка.
Играеш си с поредната жена.
Усмихваш се.
Доволен.
Смаза моята душа.
Нежност!
Ти я забрави.
Остана захвърлена -
в прахта.
А преди я беше подслонил.
Тя се чувстваше у дома.
И ръцете ти...
са вече студени.
Измръзна твоето сърце.
Отдръпни се.
Не ме прегръщай!
Не съм ти майка,
а ти мое дете.
Обичта!
И от мен си отиде
и не ще се върне тя.
Ти си тръгваш,
а от мен потича-
чиста, женска сълза.

© Ванина All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??