ЖИТО
Завърза за елите нивата си дядо -
те я теглят към небето.
И лятото подкара облачното стадо,
което хукна към полето.
От семето роди се жито.
Слънцето обагри го в злато.
Сега дядо рони зърно ядовито -
в небето било житото посято.
© Мимо Николов All rights reserved.