Jun 7, 2011, 1:53 PM

Живее ми се 

  Poetry » Love
798 0 3

Живее ми се същия живот

с копнежа, тръпката и риска...

дали падение е бил, или възход -

след мен да казва който иска...

 

Когато си отива любовта,

се питам аз... Дали била е тука?

Дали съм ù отворила врата,

или навън съм я оставила да чука...

Дали във илюзорност и мечти

не съм слепкинята, поглеждаща все строго,

дали, подведена от хубави лъжи,

очаквала съм, искала съм много...

Но всъщност кой къде е бил -

дали не съм просъница,

дали съм земна,

защо ли някой ме е  сътворил

с таланта все да съм потребна

 

Не зная... Всичко предстои -

да видя и да чуя, да узная,

сам дните си човек не ги брои,

живее ми се, още ще играя...

© Ирена Георгиева All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??