Aug 10, 2024, 2:45 PM

Живея ли в нормален свят 

  Poetry
88 1 3

Ожулва челото ми царевичен лист,

във бездъждовното пустинно лято.

Парливия му допир отривист

от погледа ми кичурче отмята.

 

Живея ли в един нормален свят,

свят, в който истинното

сякаш ще разцъфне…

Но адът пръска се от яд,

не иска нито миг да си отдъхне.

Живея ли в един нормален свят,

когато  с превъзхождащ глас,

властимащите управляват с правда,

децата бранят от раззиналата паст

и не допускат детското да се ограбва…

Живея ли в един нормален свят,

безбожника от бяс не спи минута,

а яростно крещи с кресливия си глас,

лъжа в лъжата да пробута…

 

Ожулва челото ми царевичен лист,

във бездъждовното пустинно лято.

Усещам полъх истински и чист,

над мен лети свободно птиче ято.

© Мария All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • Благодаря ви за хубавите думи, Констанс и Паленка!
  • С констанс! Поздравления!🌻
  • Светът е жестоко място, наистина...
    Откриващото и закриващото четиристишие са прекрасни. 💖
Random works
: ??:??