ЖИВОТ
- Здравей! Приятелко, къде си?
- На пътя "Живот" съм закъсала!
Чакам в мрака звездичка да блесне,
или гръм небе да разкъса,
Ставам! Тръгвам!
И вярвам, че близо -
само ръка да протегна,
в момента, в който отново залитна,
гърба си на дъб ще облегна.
Илюзия!
Падам... и болка жестока!!!
..........................................................
Май някаква малка светулка...
С надежда се взирам в тъмнината дълбока...
Как искам да чуя поне глас на бухал!
........................................................................
И пак тръгвам!
С поглед, от сълзи премрежен,
от дългото взиране и от рани горещи,
напред, към моята светла НАДЕЖДА.
- Ще те открия, ще те открия! - Всичко в мене крещи.
© Гени All rights reserved.