Сутрин се поглеждаш в огледало,
не се заблуждавай, че времето е спряло.
От феята на нощта ти отсрочка изпроси
да не бърза да боядиса бял косъм в твоите коси.
Засега бръчката на челото е незабележима.
За жалост, вечната младост е неосъществима.
Къде сме? - някъде между изгрева и залеза.
Дали днес сме по-добри от вчера е спорна теза.
Дните се прецеждат решително и безвъзвратно.
Виж тази снимка - искам да се върнем там обратно.
Промъква се в тебе тихо спомен носталгичен.
„И сега съм готин”, но не толкова вече симпатичен.
© Евгени Генчев All rights reserved.