Живот
Колко бе лесно
в детската градина -
прекарвахме чудесно,
без да ни е грижа.
Без проблеми, без лъжи,
само спомени, игри.
Но, пораснеш ли веднъж,
всичко се променя на мига.
Идват трудните моменти.
Няма време, то лети,
свършиха забавните игри.
Бързаш, падаш, ставаш пак
в този вечен кръговрат.
Съдбата поднася ти лоши шеги,
Ще се справиш ли? Кажи?
Едни идват, други си отиват,
един се ражда, друг умира.
Живот се нарича това.
Живот - една опасна игра!
© Силвия All rights reserved.