Живот
Дали ще бъде рак или цироза
едва ли някого ще впечатли!
Накрая лекарската диагноза
тоз медицински казус ще реши!
Ще кажат на роднините „ не става
с единия си крак е вече там“!
А той, горкият, мига без да шава,
защото знае, че е вече сам!
Приятели, познати и роднини
ще се редят пред бялото легло!
След две-три думи всеки ще замине
по своя път, по своето руслó!
А след това във болничната стая
отново тишина ще възцари!
Дали със тях или без тях, накрая
за всичко всеки сам ще си плати!
Но не е толкоз страшна самотата!
Човек се ражда сам на този свят!
По-страшна е пустинята в сърцата!
Дали си беден, или пък богат
е без значение за оня горе!
Всеки сам ще плаща своя грях!
За туй пълнете чашите до горе!
Дори смъртта безсилна е пред тях!
17.09.2019 г.
© Георги Иванов All rights reserved.