Като костелив орех се пукна зората...
Чудеса аз днес не очаквам, но вярвам в тях...
Като ленти се сивеят клоните в тази мъгла...
Приказки днес няма да четя, искам истината...
Живот е тази стара дама, кокетка...
Която взима от всичко и от чувства...
И като кукувица се настанява в тях...
Самотата е като клеймо за нея...
Да те боли от старост е добре...
Но да те боли от кукувичи живот е жестоко...
Броим го на календар и има още...
Да още да се вземе, даде и живее
© Мария Чонкова All rights reserved.