О, сърце, колко тежко е да живееш така -
ден за ден, все в несрети!
О, живот мой, защо създадох те така,
защо избрах ти таз съдба,
роб на горди мисли бях,
от бурна страст кипях,
но в мене демон се всели
и всичките мечти
неусетно бързо изпепели!
Остана ми само живот
на лъжи, тревоги и борби богат,
живот на скитник,
скитащ душата си да дири!
марти парти;
© Мартин All rights reserved.