С присъщото човешко безхаберие
канонизираме довчерашни палачи
и бивши юди с кредит на доверие,
рогати ангели – на стадото водачи.
Широк им е светът на тесногръдите.
Покорно стадо сме. Ненужните пазачи
си знаят, все условни са присъдите.
Лоялност скрап. И рециклира се, обаче.
Под ялова коза все търсим ярето,
докато изврещим, изкусните колячи,
забъркват зоб от новото и старото,
за зомбита сред силикони и свирачи...
-------------------------------------------
Ето, Мария, обещано, като завещано.
© Надежда Ангелова All rights reserved.