Ако в душата си усещаш страх,
животът ще те плаши най-ужасно
Агресия ако сещаш към света,
ще те нападат враговете ти безгласно
Ако борбата те привлича като мед
съперникът ще дойде сам пред тебе
за да премери сили точно с теб
и самоуважението ти да вземе
Вина ако изпитваш много тежка
за минали нещастия и злини,
допуснати неволно по човешки,
животът сам ще те накаже, разбери!
Задържаш ли у себе си обида
животът те обижда най- нахално
и смее се в лицето ти ехидно,
ликувайки за твоето нещастие
Животът всекиму показва много явно
какъв човек е вътре в същността
и виждаш себе си във огледалото на истината,
а не какъвто се показваш пред света
© Росица Георгиева All rights reserved.