Животът е кратък, животът е миг,
ние се раждаме с болка и вик,
понякога плачем, друг път се смеем,
живота живеем тъй както умеем.
В този живот и тежък, и сложен,
ние всички, трябва и можем,
в любов да живеем, без капка омраза,
щастливи ще бъдем в живота тогава.
Трябва да казваме често "прости",
обичта да показваме, хора добри,
завист, омраза и зло да забравим,
живота си кратък добър да направим.
Ние не знаем защо сме родени,
защо сме изпълнени с надежди големи,
защо ли съдбата ни толкоз е кратка,
защо ли за някого е толкова сладка.
Миг от живота и вече ни няма
и някой си мисли, че това е измама,
загубим ли близък, тогава разбираме,
че животът е кратък и смисъл намираме.
Разбираме ние, че животът е миг,
че животът е кратък, но и също велик,
изхвърлете от сърцата омразата и злото,
радвайте се на живота, възхвалявайте доброто.
Всеки ден за нас е - дар неоценим,
топлата усмивка - лъч непобедим,
нека във очите ни сияе любовта,
нека и сърцата ни са пълни с доброта!
© ПЕНКА КАМБУРОВА All rights reserved.