Nov 1, 2016, 6:46 PM

Животът е наука 

  Poetry
434 1 0

"На сила хубост никога не става!",
но сила може глупост да роди.
Човешката природа е такава.
Срещу природа, никой не върви,
че тръгналият, сам ще се погуби
и сам ще тегли своята черта...
Човек създава своите заблуди
да обясни ненужните неща.
Тя, силата, е скъ
тана в душата.
В ръцете губи облика си, тя.
Достигналият вече до вратата,
нуждае се от ключ и светлина.
Разбие ли я, зейва страшна пропаст,
отключи ли я, вижда равен път.
Всеки носи в себе си Голгота
и сам се доверява на мига.
От мъдростите пиеме поука,
от грешките се учим сам-сами.
Животът е Всевишната наука,
която определя нашите дни.

© Валентин Йорданов All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??