Apr 11, 2008, 1:44 PM

Животът и Смъртта 

  Poetry
1045 0 7
Животът е кратък топъл момент.
Малко по малко във дните изстива
и обезсмисля се битката тежка
за подклаждане на огъня твой.
Накрая ужасен осъзнаваш,
че подпалките вече са свършили.
И просто стоиш сам със себе си
изплашен, загледан в жаравата.


Смъртта е безкрайна почивка от лед.
Удобно излегнал се в нейните ледни кресла
застиваш и там оставаш завинаги
самотен, но все пак далеч
от дните безсмислени на живота горчив,
забравил борбата и нейните жертви.
И просто стоиш сам със себе си
вцепенен, загледан във нищото.

© Млад и Безнадежден All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??