Feb 24, 2017, 10:58 AM

Животът на Европа 

  Poetry » Civilian
289 0 1

Европа удря разкривените токове

в безсмислен и безсъдържателен мехур,

Европа се налива с чуждите отрови,

застанала без воля, гола пред бруталния кобур!

 

Европа като блудница без близък,

във дрипи чака лъскав компаньон,

без разликата благороден или низък,

единствено да има златния наполеон.

 

Европа беше бляскава госпожа,

във своя замък, своите покои,

сега вечерите да заплати не може,

купето и се блъска в слепите забои.

 

Какво ще и предложат следващи години,

камериерска роля в суперзвездния хотел,

в годините мечтите и излитат през комини

в ноктите на мършояд с костюма на орел!

 

Европа си намери алчни сутеньори,

които я навеждат всеки миг

и тези използвачи вкарват я в коптори,

където тя продава европейския си лик!

 

Тътри тя със подарените обувки

край блясъка на снежен булевард,

Европа блудства с евтини преструвки

във лапите на властен бодигард!

 

гр. София, 20.01.2017 г.

© Димитър Христов All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??