Тичаш. Спънеш се, паднеш.
Огледаш се. Бавно или бързо станеш.
Пак продължаваш да тичаш,
пак играта - и с болка - обичаш.
Животът продължава.
Въпреки болката.
Влюбиш се. Светът е хубав. Обичаш.
Душата пее. Нежни думи изричаш.
Разлюбят те. Сърцето сълзи лее.
Преглъщаш ги - океанът да не прелее.
Животът продължава.
Въпреки болката.
Слънцето се усмихва. Звездите те мамят.
Нови надежди сърцето ти хранят.
Раните кърпиш. Нови планове правиш.
Трудно е на нозете си да се изправиш.
Животът продължава.
Въпреки болката.
Цвете съгледаш. Каква красота!
Хоризонта потърсиш - а той, Висота!
За късмет звезден прах събираш.
И опит от горчива болка набираш.
А животът продължава.
Въпреки болката!
© Нели Илиева All rights reserved.
аплодисменти