Приятелю добър, помни
усмихвай се, макар да те боли.
Знам, тежка е любовната раздяла
и на много хора от нея е косата побеляла.
Но животът продължава,
вярно посивява,
а ти си този, който трябва да победи
сполетелите го злини.
Всеки предал се в ръцете на тъгата
стига само до жестоката отплата
към човека, който го нарани,
а след това все повече го боли.
И съвет нека аз ти дам -
не пропилявай шанс заради някого, да не те е срам.
Заради загубена надежда ти
живота си недей трови.
Погледни го отново във очите,
за да ти се радват момите.
И докажи, че Господ с мисия ни създава,
а тя е да помогнем на другия да успява.
© Иван Батев All rights reserved.