Живя ли?
Ти опита ли да галиш вятъра,
улови ли го с протегната ръка,
окъпа ли се в огъня на залеза,
миг преди да слее се с нощта?
Във хладната роса поне веднъж
осъмна ли,
живя ли с пълни дробове,
от страстни мигове будува ли,
в любовен пламък потопи ли се?
Отпи ли глътка ти неземна сладост,
раздели ли и сърцето си на две,
посрещаше ли утрините с радост,
тъй както радва се едно дете?
Живя ли питам, диша ли,
остави ли и спомени след теб,
запали ли искрица пареща?
Живя ли?
Обича ли поне едно сърце?
© Весела Маркова All rights reserved.