Вчера си рекух, дукат пържа кифтетъ,
да 'зема, та барем упърля кусатъ...
чи май напуследък съм толкус зайетъ-
дъ'н мязъм на гном у глъватъ!
Фризьоръ кугату ма метни ши клъцни
и посли ши искъ турбъ със пъри,
а ази зъ прАси утдавна ги стискъм-
дъ купя... Зъ туй - "сам пърлИ".
И тъй - 'зех тиганя, нълях си маслоту,
пу градски кайматъ умесих у нас,
убачи заплеснъх - пу Фейсъ у Нет-ъ
и... станъ белятъ тугаз.
То пиргити тъй ни успях дъ пудпалъ,
ма тенджеръ нямам - за кофъ е май.
Зъ туй, га на гОсти ми дойдете, молъ-
'зимети и новъ купети! Кулай
в нея със кеф ши изпържа кифтетъ.
А, да, и картофи - мезе плюс винцЕ!
Дъли посли някуй дъ мисли ши 'земи
глъватъ ми как йе, ей тъй - присърце?
За кво ли, кугату суфратъ е важнъ
и в сердце широко йе там, в гърди?
Дъли сме с причьоси, бугати ил бедни-
Жувотъ дъ си пудсладим!
© Петя Кръстева All rights reserved.