Защо твърдят, че есента е тъжна –
листата ѝ са хиляди слънца,
които топлината с жар поддържат
в сезона на разбитите сърца.
И не дъждът сълзите насъбрал е,
изплакани в раздяла без любов.
По всяко време има и страдание,
но има и надежда с благослов.
Във облаци тъгата есен скрива.
Усмивки падат с жълтите листа.
А в сенките прибягва самодива
в магия претворила обичта.
© Диана Фъртунова All rights reserved.
The work is a contestant:
Есента - сезон на равносметка, сезон на мъдрост, сезон на тъжна красота »